tiistai 31. maaliskuuta 2009

Söpöjä tilkkuja

Lapsosille valmistin myös ohuita peitteitä. Niitä löytyy tällä hetkellä kahta kokoa: lasten peitteen koko on 78x108cm ja vauvanpeitteen koko on 63x78cm. Peitteet on valmistettu esipestyistä ja kutistetuista kankaista. Vauvan peite on mitoitettu vaunuihin sopivaksi ja tuo isompi kokoinen yläkuvassa on juuri sopiva pinnasänkyyn. Peitot on koristeltu nauhoin ja aplikoiduin sydämin, reunaa koristaa ruudullinen vinonauha.
Jokin näistä ihanuuksista varmasti eksyy myös oman tytön käyttöön... tai jos käy niin hassusti että joku muukin näihin ihastuu ja haluaa ostaa ne niin sitten täytyy tehdä uusia. Onneksi materiaalia riittää. Jokainen peitto on omanlaisensa ja ajattelin jatkossakin tehdä kaikista hiukan erilaisia. Isommassa peitossa on kirjailtuna myös teksti "kullannuppu", siihen kohtaanhan voisi vaikka kirjailla lapsen nimen niin saa aivan uniikin nimikoidun peiton.

Pupuliinalle kavereita

Nämä pikku lintuset syntyivät näin pääsiäisen alla pupuille kaveriksi. Ne ovat hyvin yksinkertaisia, mutta siksi sopivatkin hyvin pienten lasten leikkeihin. Materiaaleina näissä linnuissa on käytetty samoja kankaita kuin pupuissakin. Raidallinen lintu on 100% puuvillaa ja ruudullinen pastellisävyinen sekoitekangasta.
Tässä linnut vielä Pupuliinojen kanssa yhdessä. Mukana myös pari pikku nallea.

Pehmopupu Pupuliina

Ella-tytön syntymä sai minut suunnittelemaan entistä enemmän tuotteita lapsille. Viime syksynä syntyi maailmaan myös pieni ja iloinen pupu, joka sai nimekseen Pupuliina. Pupuliinoja on kahta kokoa 36cm ja 59cm (mitattuna tassuista korvanpäihin). Pupuliinoja syntyy samasta kankaasta yleensä aina kaksi pientä ja yksi iso, näin pesue pysyy pienenä ja jokainen on omalla tavallaan uniikki. Nämä puput sopivat kaikkein pienimpienkin lapsosten leikkeihin sillä niissä ei ole irtoavia osia rusettia lukuun ottamatta. Puput on valmistettu esipestyistä kankaista ja ne on täytetty polyestervanulla. Nämä puput voi huoletta pestä vedessä, mutta mieluusti kuitenkin hellästi käsin kylvettäen, sillä ne hiukan arastelevat suuria koneita.

Violettia raitaa...

Tässä on sitten hiukan toisenlainen väritys noista sateenvarjon alla värjöttelevistä kaveruksista. Kuva on tässäkin väritetty vesiväreillä. Ensin alkuun en ollut kovin tyytyväinen tähän korttiin... se vaikutti jotenkin synkältä. Nyt kun olen sitä pidempään katsellut, niin ei se niin pahalta näytäkään. Tuo tummansininen rusetti taitaa jotenkin synkistää.

Leimasin on Rachelle Anne Millerin Lily and Milo-sarjasta (Stampavie) ja paperi Basic Greyn Eva-lehtiöstä. Tekstiympyrä omaa tuotantoa ja siirtokuva siinä keskellä.

Vaaleanpunaista...

Sain vihdoin otettua kuvia tekemistäni korteista. Tässä nyt sitten tällainen viritelmä. Ovat tosi söpöjä nuo tyttö ja poika, tosin taitavat kumpikin näyttää enemmän tytöiltä... taitaa olla värityksen valinnalla suurin merkitys. Olen väritellyt noita kuvia valmiiksi jo varmaan kymmenen, saa nähdä koska saan kaikki korteiksi asti. Tässä kortissa kuva on väritetty vesiväreillä.

Leimasin on Rachelle Anne Millerin Lily and Milo-sarjasta (Stampavie) ja paperi Basic Greyn Eva-lehtiöstä. Tuo tekstiympyrä on omaa tuotantoa, kun en raaskinut hommata Circle it-leimasimia. Satuin keksimään, että voisin kokeilla Freehandillä noiden ympyröiden tekoa. Kävihän se niinkin ja saan ainakin sellaiset tekstit kuin itse haluan. Koristelin ympyrää vielä siirtokuvalla, joka löytyi BG:n Eva rubon-lehtiöstä. Sitten päälle hiukan nauhaa ja... aika yksinkertainenhan tuosta tuli, mutta on ainakin minun näköiseni.

torstai 19. maaliskuuta 2009

Mistä ylimääräistä aikaa?

On se hassu miten nopeasti aika kuluu kun suunnittelee jotain tekevänsä. En ole vieläkään saanut kuvattua yhtäkään tuotetta, vaikka tässä on jo melkein viikko vierähtänyt. Jostain kumman syystä on aika kulunut johonkin muuhun muka tärkeämpään. Vaikka mikä kiire tässä nyt muka on, ihan omaksi iloksenihan sitä oli tarkoitus tätä blogia alkaa pitämään. Niin että vielä jäämme odottelemaan... tyttönenkin jo tuolla jälleen elämöi ja vaatii huomiota.

lauantai 14. maaliskuuta 2009

Tästä se nyt sitten lähtee...

Nyt alkaa sitten minunkin kohdallani tutustuminen tähän blogimaailmaan. Yritän tänne koota kuvia ja juttuja tekemistäni tuotteista, oli sitten kyse neuleista, ompelutöistä tai korttiaskarteluista. Viisikuukautinen tyttölapsi kuitenkin vie sen verran aikaa etten varmaankaan kovin ahkerasti ehdi tänne mitää päivittelemään, mutta yritetäänpäs nyt kumminkin. Näin äitiyslomalaisena yritän pitää itseni kiireisenä (...jaa etteikö pikku tyttö sitä muka tekisi) valmistamalla myyntiin tanjaak-tuotteita. Niin siis minulla on oma toiminimi, tuo tanjaak siis. Tuotevalikoimaan kuuluu koruja, neuletuotteita ja ompeluksia täydessä käsityöläishengessä. Myyjäisissähän niitä yritän aina silloin tällöin myydä, mutta tosiasiassa täytyy myöntää että varastot alkavat auttamatta täyttyä kaikista pikku ihanuuksista. ;) Tässä viimeisimpänä hurahdin täysin korttiaskarteluun, jossa olen vielä täysi noviisi ja yritän pärjäillä suurimmaksi osaksi niillä materiaaleilla, joita löytyy kotoa jo valmiiksi. Joitain ihania leimasimia on tullut tosin jo hankittua ja paperitilaus on vetämässä. Noista ompeluksista piti mainita, että sattuneesta syystä (lapsen syntymä) olen alkanut valmistaa pehmoisia ihanuuksia, leluja ja vauvan peittoja. Pää ja luonnoskirja olisi täynnä suunnitelmia vaikka mihin, kun vaan aika riittäisi ja Ella-tyttönen antaisi niitä valmistaa. Eiköhän tässä ollut jo jonkinlaista alkua tälle kokeilulle. Katsotaan myöhemmin uudelleen mitä keksin.
Related Posts with Thumbnails